Make your own free website on Tripod.com
Kolej Kediaman Ketiga, Universiti Malaya

Home

Tabir Kurshiah | Akademik | Kemudahan | Projek | Mutakhir | Links | Hubungi Kami
Kemudahan

Sebagai salah sebuah kolej kediaman UniPerdana, pelbagai kemudahan telah disediakan untuk kegunaan mahasiswa/i yang menetap di kolej ini.


Antara kemudahan-kemudahan yang disediakan adalah :

surau.jpg

Gambar atas: Dewan makan Kolej Ketiga yang mempunyai bumbung berbentuk kubah bersegi lapan. Di bahagian bawahnya pula menempatkan Kedai Makan Sahur.
Gambar bawah: Pemandangan dewan makan dari bahagian dalam. Dewan makan in boleh menempatkan lebi kurang 300 pelajar dalam satu masa.

pejabat.jpg

surau.jpg

Gambar atas: Surau yang terletak di antara Blok C dan juga Blok A.

pejabat.jpg

Gambar atas: Pusat IT Kolej Kediaman Ketiga yang menyediakan kemudahan mengakses internet dan juga pelbagai kemudahan lain yang berkaitan dengan tugasan pelajar.

Gelanggang tenis

Gambar atas: Antara kemudahan sukan yang disediakan adalah gelanggang tenis, selain daripada gelanggang bola keranjang, bola jaring dan sepak takraw.

pejabat.jpg

Kemudahan bangsal meletakkan motosikal dan juga tempat meletak kereta turut disediakan di hadapan Kolej Tuanku Kurshiah.

pejabat.jpg

Beberapa telefon awam yang disediakan untuk kegunaan pelajar disamping telefon tele-siswa yang menyediakan kemudahan 'reversed charge call'.

pejabat.jpg

Taman yang terletak di hadapan blok E merupakan antara pemandangan yang menarik di kolej ini.

Antara kemudahan yang popular adalah tempat istirehat yang dikenali sebagai 'Pokok Tanjung'. Suasana yang redup menyebabkan ianya adalah lokasi yang popular digunakan sebagai tempat perbincangan dan perjumpaan pelajar.

pejabat.jpg


Kolej Kediaman Tuanku Kurshiah (KK3) dalam usaha untuk menambahkan lagi kemudahan infrastruktur kepada pelajar-pelajar. Sila lawat laman web kami pada masa akan datang untuk melihat perkembangan yang selanjutnya --- Selamat Menyambut Aidilfitri ---

Copyright 2001, Tuanku Kurshiah 3rd Residential College, University of Malaya, 50603,
Kuala Lumpur, Malaysia